dinsdag 31 maart 2015

jasje voor Jules tutorial

Hier  kan je het patroontje downloaden voor dit jasje.
Als je mijn patroontje gebruikt zou het fijn zijn als je de bron erbij vermeld.
Ik weet ook graag wat je er aan zou veranderen of wat beter kan bij de uitleg.
Laat dus gerust een reactie achter.

Voeg bij het uitknippen van de patroondelen aan de randen overal 1cm extra nawaarde toe. Alleen bij de buitenstof voeg je onderaan 2cm extra toe en bij het beleg van de mouwen hoef je geen naadwaarde toe te voegen aan de mouwboord.
Vergeet niet dat de mouw op de stofvouw is! Dit betekent dat je de stof dubbelvouwt en de mouw op de vouw knipt. Op de vouw zelf moet je geen nagaarde toevoegen.

Ik maakte het jasje helemaal uit katoen. Behalve de binnenkant van de mouw daar nam ik een gladde voeringsstof. Zo gaan de armpjes er beter in en uit. Ik gebruikte voor de buitenstof een effen kleur en voor de binnenkant (beleg) een stofje met print.

1. Stik de achterrand van de de kap in binnen en buitenstof met de goede kanten op elkaar. (zie rode lijn)
2. Steek de kappen in elkaar met de goede kanten tegen elkaar. En stik de hele voorrand.(zie rode lijn bij voorrand)3. Stik de schoudernaden van de buitenstof en van het beleg (binnenstof). Lengte 1,5 cm.4. Strijk aan het voorpand de twee aangeduide delen om. (Zie ook foto hierboven)


5. Stik het binnen belegdeel aan het buitenbelegdeel.


6. Speld de kap tussen de binnen- (beleg) en de buitenstof aan de hals. Leg hierbij de goede kanten op elkaar.


7.  Stik de mouw aan de schouderranden van binnen- en buitenstof. Leg de mouw met goede kant op de goede kant van de schouder. Speld vas en stik. (op de foto zie je waar het deel moet komen. Maar je moet de mouw om vast te stikken omdraaien en op de schouderkop leggen en vastspelden. Zie pijl en paarse mouw. )


8. Leg de binnen en buitenmouw met de goede kanten op elkaar en stik de mouwboord samen.
9. Stik nu de hele zijkanten aan elkaar. Zodat je mouw en belegdeel een geheel worden.
10. Leg de onderkant tegen elkaar met de goede kanten op elkaar en stik vast. Maar laat een gat om te keren. Knip de hoekjes af (zie foto)Keer het jasje en naai het keergat met de hand.Nog knoopjes en KLAAR!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten