zondag 23 november 2014

Huis van de Sint

Dit weekend brachten wij een bezoekje aan het huis van de Sint.
Nand is vier. En dat is een leeftijd waarop hij zich heel veel vragen stelt. Wanneer komt de Sint? Hoeveel dagen nog? Waarom niet vandaag? ...
Daarom maakte ik een aftelkalender naar die van Mme ZsaZsa. Elke dag een sticker en een koekje uit de pot.


Toen we vorige week gingen zwemmen in Ninove was de Sint daar. Nand bleek heel bang te zijn voor die lieve , goede man. Maar dat zakje snoep overhaalde hem toch om dichterbij te gaan. Achteraf zei hij dat de Sint toch wel heel lief is. 

Aangezien de Sint binnenkort naar school komt en ik niet wil dat hij dan zo bang is als in het zwembad. Leek 'het huis van de Sint' een goede oplossing voor de vele vragen en om te wennen aan die man met vreemde kledij en baard...
En hij was flink!
De hoed die eerst mee moest en toen weer uit maakte hem bijzonder populair. "Wat een mooie hoed!" zeiden alle pieten die we ontmoeten op onze tocht door het huis.
Toen we bij de Sint kwamen en ik vroeg of hij wat dichter bij de Sint wou gaan voor de foto. Ging hij zonder traantjes tegen de benen van de Sint staan! Fier op mijn kleine, grote jongen! Hij zal het overleven donderdag tijdens het Sinterklaasfeest op school! :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten